Materiály a komponenty

Na tvorbu používam výhradne najkvalitnejšie materiály a komponenty, pretože som presvedčená, že na nich veľmi záleží. Pre vás a vaše deti vyhľadávam doma i v zahraničí to najlepšie. Prevažujú európski výrobcovia a všetky materiály sú certifikované. Pri jednotlivých výrobkoch nájdete podrobný popis materiálu, aby ste presne vedeli, s čím prichádzate vy a vaše bábätká do kontaktu.

DREVENÉ KORÁLKY: Používam surové drevené korálky najvyššej kvality vyrobené v Českej republike z tvrdého dreva. Dohladka obrúsené, nemorené, nelakované, nefarbené. S úzkym prievlakom, ktorý pred navlečením  ešte ručne dočisťujem. Jednotlivé korálky v hračkách sú pevne pospájané, aby neprišlo k roztrhnutiu a náhrdelníky aj hryzadielka navliekam na pevné šnúrky a stužky v dĺžke, ktoré zodpovedá európskym normám pre bezpečnosť.

DREVENÉ KRÚŽKY A HRYZADIELKA: Krúžky, kvietky, hviezdičky, obláčiky, srdiečka a rybky sú zo surového dreva priamo od európskeho výrobcu hračiek, vyrobené v súlade s normami EÚ. Vtáčiky a mačičky si nechávam vyrábať na Slovensku ručne šikovným remeselníkom zo slovenského lipového dreva, v luxusnej úprave z domáceho včelieho vosku a bio olivového oleja.

PRIADZE: Náhrdelníky, doplnky na slintáčikoch, šitých hračkách, hrkálky a hryzadielka háčkujem zo 100% bavlnenej priadze. Používam priadzu od 2 renomovaných európskych výrobcov, jedna je certifikovaná pre deti do 3 rokov, druhá má OekoTex certifikát. Priadze sú mercerované, čo znamená, že sú veľmi pevné, odolné, nežmolkujú sa, nechlpatejú, sú hodvábne lesklé a stálofarebné aj pri vysokých teplotách.

STUHY: Vzorované aj saténové stužky, ktoré detičky tak rady žužlú na hračkách sú európskej výroby a majú certifikát OekoTex. Sú to textilné (nie dekoračné) stuhy, ktoré môžete bez obáv prať. Na saténové stužky navliekam aj všetky hryzadielka s klipom.

Stuhy2

KLIPY: sú z potravinárskeho silikónu. Nakupujem ich priamo od jedného z najväčších výrobcov na svete a majú všetky potrebné certifikáty bezpečnosti pre použitie v EÚ.

LÁTKY: Všetky textilné výrobky šijem z najkvalitnejších látok od renomovaných výrobcov. Mušelín a vaflovina sú od európskych výrobcov s certifikátom OekoTex Standard 100, najvyššej - 1. kategórie. Dizajnové bavlny sú buď európskeho alebo amerického pôvodu, vždy v prémiovej kvalite, BIO kvalite, s GOTS alebo s OekoTex certifikátom. Špeciálne látky – bambusový aksamit, všetky druhy froté a biobavlna sú certifikované pre deti do 3 rokov. Jemnučká „plyšová“ látka na hračkách je buď prírodný bambusový aksamit alebo originálna americká minky od Shannon Fabrics s ochrannou známkou. Ľan, z ktorého šijem vrecká na chlieb má tiež najvyšší certifikát OekoTex Standard 100, 1. kategórie.

NITE: Áno, aj na nitiach záleží  Pevné polyesterové nite majú certifikát OekoTex Standard 100, 1. kategórie.

....................................................................

STAROSTLIVOSŤ O DREVENÉ KOMPONENTY

Základom náhrdelníkov a hryzadielok sú komponenty z tvrdého dreva, surového, ničím neošetreného, iba dôkladne do hladka obrúseného.

Drevo je prírodný materiál a pri používaní stále pracuje. Po namočení do vody jeho povrch jemne zdrsnie. Používaním opäť získa hladkosť. Nie je vhodné dlhodobo ho máčať vo vode, preto odporúčam umývať hryzadielka, drevené hrkálky a náhrdelníky ručne. Po umytí utrieť a nechať voľne vysušiť. Ak sú veľmi znečistené, je možné hryzadielka a náhrdelníky oprať aj v práčke vo vrecku na bielizeň.

Väčšie drevené tvary na hryzadielkach robím zvesiteľné, tie v práčke neperte. Ak sú znečistené, umyte ich, utrite a nechajte voľne vysušiť. Väčšie krúžky, drevené hrkálky rovnako odporúčam umývať iba ručne.

Časť drevených tvarov si nechávam vyrábať na Slovensku z lipového dreva. Tieto sú ošetrené zmesou domáceho včelieho vosku a bio olivového oleja. Takto ošetrený povrch je odolnejší, no tiež je potrebné umývať ich ručne.

V prípade akéhokoľvek opotrebenia ľahko vrátite drevu bezchybnú formu obrúsením jemným brúsnym papierom.